la-Miercurea Ciuc.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii cetatenilor din Miercurea Ciuc.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș, locuri de văzut cel puțin odată în viață

'La Sfânta Ana și în Tinovul Mohoș ar trebui să se organizeze un pelerinaj. Aici e un loc sfânt, unde fiecare trebuie să ajungă, cel puțin o dată în viață'. Așa își începe prezentarea custodele Rezervației Naturale Sfânta Ana-Tinovul Mohoș, Kerezsi Laszlo- Laci bacsi sau nea Vasilică, așa cum se prezintă, adesea, turiștilor.

Salina Praid - relaxarea și vindecarea din adâncuri

La 120 de metri sub pământ, într-o fostă galerie a Salinei Praid, aproape șase mii de oameni își îngrijesc sănătatea sau se bucură de clipe de relaxare. Pentru a ajunge la Baza de tratament a Salinei Praid, important obiectiv turistic al României, se parcurge cu autobuzul o distanță de 1.250 de metri, după care, în fața vizitatorilor, se dezvăluie o lume de basm.

Harghita - patria apelor minerale și a celor mai importante fabrici de îmbuteliere

Județul Harghita este cunoscut în întreaga țară pentru iernile geroase, pentru sporturile de iarnă, pentru peisajele mirifice, pentru oamenii harnici și gospodari și pentru apele minerale, care se găsesc oriunde ai întoarce capul.

ANAF a colectat, din taxe și impozite, peste 249,57 milioane lei de la contribuabilii din Harghita, în T1

Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/ a colectat, în primul trimestru din 2014, venituri din taxe și impozite de peste 249,57 milioane lei de la contribuabilii din județul Harghita, potrivit datelor furnizate AGERPRES de către instituție.

Guvernul a numit un prefect UDMR; fostul prefect va ocupa fotoliul de subprefect

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a fost înlocuit din funcție, printr-o hotărâre a Guvernului, de subprefectul susținut de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Petres Sandor, schimbarea având loc în momentul în care prefectul se afla în concediu.

S-a epuizat vaccinul împotriva hepatitei B și a TBC

Vaccinul împotriva hepatitei B și împotriva TBC, care se administrează bebelușilor după naștere, s-a epuizat și în Harghita, după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) a fost nevoită să redistribuie stocul de care dispunea către alte județe.

Zece memoranduri prin care se solicită autonomie teritorială atacate în instanță de prefectul de Harghita

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a atacat în instanță zece memorandumuri adoptate de consilii locale de județ prin care se solicită autonomie teritorială, aceeași soartă urmând să aibă toate actele administrative ce vizează eventuale organizări de referendumuri pentru obținerea autonomiei teritoriale, reorganizări administrative care vizează înființarea de regiuni cu statut autonom și solicitări ce vin în contradicție cu legea și încalcă Constituția României. 

Sute de elevi vor face practică la firme din județ în cadrul unui proiect european

Peste 400 de elevi de clasa a XI-a din Harghita, majoritatea de la liceele tehnologice, vor avea parte de consiliere și vor face practică la diferite firme de județ, în cadrul unui proiect european implementat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Harghita.

Creatorii de film din România și Ungaria s-au întâlnit la TIFF Miercurea Ciuc

Creatori importanți de film din România și Ungaria s-au întâlnit în această săptămână la TIFF Miercurea Ciuc, entitate independentă a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în cadrul căruia au putut fi vizionate aproximativ 60 de filme documentare, artistice și scurtmetraje.

Csibi Isvan, încarcerat din nou pentru lipsire de libertate în mod ilegal

Afaceristul Csibi Istvan a fost ridicat luni de polițiștii harghiteni și condus în Penitenciarul Miercurea Ciuc, unde va fi încarcerat după ce a fost condamnat definitiv pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, susțin surse judiciare.

Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România s-a deschis la Praid

Cel mai mare ștrand cu apă sărată din România a fost inaugurat sâmbătă, la Praid, investiția de 1,5 milioane de euro fiind realizată integral din fondurile proprii ale Societății Naționale a Sării.

Aproximativ 40 de filme artistice și documentare, la cea de-a doua ediție a festivalului TIFF Miercurea Ciuc

Cinefilii din Miercurea Ciuc vor avea posibilitatea să vizioneze aproape 40 de filme artistice și documentare, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului TIFFSzereda- TIFFMiercurea Ciuc, entitate independentă a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura în perioada 2-6 iulie.

Un tânăr din Miercurea Ciuc a dezvoltat în Europa de Sud Est o afacere înfloritoare cu trufe

Un tânăr din Miercurea Ciuc a dezvoltat în Europa de Sud Est o afacere înfloritoare cu trufe, pornind de la o pasiune pe care o avea în adolescență - ciupercile. El susține că este prima persoană din România care s-a gândit că această activitate are un viitor și, mai mult, a pus bazele unei industrii.

Primul festival al colacului secuiesc, la Dănești

Primul festival al colacului secuiesc (kurtoskalacs) din Harghita a avut loc sâmbătă, în localitatea Dănești și a reunit echipe de tineri care au vrut să demonstreze că pot duce mai departe tradiția culinară a zonei.

Prefectul de Harghita a atacat în instanță mai multe memoranduri prin care se solicită înființarea Ținutului Secuiesc

Prefectura Harghita a atacat în instanța de contencios administrativ patru memorandumuri adoptate de consiliile locale din Ditrău, Lăzarea, Suseni și municipiul Gheorgheni, prin care se solicită crearea unei regiuni administrative autonome numite Ținutul Secuiesc, a declarat presei prefectul județului, Adrian Jean Andrei. 

Un tânăr de 33 ani, de la UDMR, este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita

Președintele organizației locale a UDMR Gheorgheni, Barti Tihamer, este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, acesta înlocuindu-l pe Petres Sandor care a fost numit subprefect al județului. 

 

Au fost reluate lucrările la proiectul de modernizare a rețelei stradale din stațiunea Băile Harghita

Lucrările la proiectul european de modernizare a rețelei stradale din stațiunea Băile Harghita au fost reluate, dar reprezentanții Primăriei Miercurea Ciuc spun că firma executantă riscă să fie penalizată dacă nu respectă termenele impuse. 

Prefectul de Harghita este nemulțumit de informările transmise de primarii din județ

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, este nemulțumit că primarii din județ nu transmit operativ informațiile despre situațiile de urgență cu care se confruntă în localitățile lor, iar raportările privind pagubele sunt incomplete și ajung târziu la Prefectură. 

Consiliul Județean Harghita aprobă contractarea unui credit pentru cofinanțarea unor proiecte europene

Consiliul Județean Harghita a aprobat miercuri, în ședință extraordinară, contractarea unui credit de aproape șase milioane de euro pentru cofinanțarea unor proiecte europene, dar și pentru finalizarea unor investiții de importanță majoră pentru județ. 

Aproximativ 70 de monumente istorice au fost restaurate în ultimii zece ani cu bani de la Consiliul Județean Harghita

Aproape 70 de monumente istorice din Harghita au fost restaurate, în ultimii zece ani, printr-un program special finanțat de Consiliul Județean Harghita. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că programul a fost lansat în anul 2004 și are ca scop salvarea patrimoniului construit, care reprezintă o valoare, dar și dezvoltarea turismului, ținând cont că aceste obiective sunt atracții turistice. 

Aproximativ 150.000 de persoane au participat la marele pelerinaj de la Șumuleu Ciuc

Aproximativ 150.000 de credincioși din toată lumea, printre care s-a aflat și președintele Ungariei, Ader Janos, au participat, sâmbătă, la marele pelerinaj de Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, considerat a fi cel mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est.

Noul subprefect al județului Harghita a fost învestit în prezența vicepremierului Kelemen Hunor

Noul subprefect al județului Harghita, Petres Sandor, a fost învestit joi în funcție în prezența vicepremierului Kelemen Hunor, ministrul Culturii. Petres Sandor a fost, în ultimii 14 ani, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Harghita, ales pe listele UDMR. 

Prefectul Harghitei a dispus controale la toate taberele școlare din județ

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat miercuri primăriilor din județ să comunice locurile în care se vor organiza tabere, activități similare taberelor și excursii, urmând ca acestea să fie verificate pentru a se vedea dacă oferă condiții corespunzătoare de cazare, masă și agrement.

Prefectul de Harghita le cere șefilor serviciilor deconcentrate să acorde o atenție mai mare atitudinii față de cetățeni

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a cerut, miercuri, șefilor serviciilor deconcentrate din județ să își schimbe atitudinea față de cetățeni și să ia măsuri pentru ca încrederea oamenilor în aceste instituții să crească. Adrian Jean Andrei a precizat, în ședința Colegiului Prefectural, că, de multe ori, cetățenii se simt dezamăgiți din cauza lipsei de transparență a serviciilor publice. 

Acord de asociere între județele Harghita și Neamț, pentru dezvoltarea economică și socială

Un acord de asociere între județele Harghita și Neamț, în scopul dezvoltării economico-sociale a acestora, a fost semnat, luni, într-un cadru festiv, în localitatea harghiteană Valea Rece, de reprezentanții celor două județe.

Trei mii de lampioane aprinse în Parcul Central din Miercurea Ciuc, cu ocazia Festivalului Luminii

Trei mii de lampioane au fost aprinse, sâmbătă seara, în Parcul Central din Miercurea Ciuc, în cadrul Festivalului Luminii, care și-a propus să-i ajute pe oameni să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte.

Mii de persoane din satele izolate sunt ajutate în cadrul unui program finanțat de CJ Harghita

Mii de persoane din satele izolate ale județului Harghita sunt ajutate în cadrul programului de asistență comunitară al Consiliului Județean, care a împlinit zece ani. Directorul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita, Elekes Zoltan, a declarat că acest program este unul de pionierat la nivelul României și a fost împrumutat din Ungaria, acolo unde se derulează pentru cătunele din zonele izolate. 

Prefectul de Harghita solicită măsuri pentru ca inspecția tehnică a utilajelor agricole să se facă în localități

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat Ministerului Transporturilor și Registrului Auto Român luarea unor măsuri pentru ca inspecția tehnică a tractoarelor și utilajelor agricole să se facă în localități și nu doar la sediul RAR din Miercurea Ciuc. 

Prefectul de Harghita le-a solicitat șefilor serviciilor deconcentrate să nu participe la acțiuni electorale

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, le-a solicitat, luni, șefilor serviciilor deconcentrate din județ să nu participe la acțiuni electorale și să nu folosească autoturismul instituției publice în acest scop. 

Peste o sută de manifestări în cadrul evenimentului 'Primăvara orașului', la Odorheiu Secuiesc

Peste o sută de manifestări culturale, sportive și distractive sunt programate să se desfășoare în municipiul Odorheiu Secuiesc în cadrul evenimentului intitulat 'Primăvara orașului', care a debutat la sfârșitul săptămânii.

Școlile din 27 de localități harghitene au fost reparate și reabilitate cu ajutorul muncii comunitare

Consiliul Județean Harghita derulează, în premieră națională, un proiect prin care școlile fără autorizație sanitară beneficiază de lucrări urgente de renovare și reabilitare realizate cu ajutorul muncii comunitare.

Hochei: HSC Miercurea Ciuc, campioană națională la feminin

HSC Miercurea Ciuc I a câștigat titlul de campioană națională la hochei pe gheață feminin, după ce a câștigat toate cele patru meciuri disputate în întrecerea internă.

Alte știri: 2 / 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015