la-Miercurea Ciuc.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii cetatenilor din Miercurea Ciuc.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Preparate cu trufe, gătite în premieră la un restaurant italian din Miercurea Ciuc

Agerpres

 

Pate de ficat cu trufe, focaccia cu mozzarela și trufe sau mușchi de vită cu trufe sunt doar câteva dintre preparatele servite în premieră la un restaurant italian din Miercurea Ciuc în care se folosește prețioasa ciupercă denumită și ''diamantul pământului'', având în vedere dificultatea găsirii ei.

Ideea includerii în meniu a preparatelor cu trufe i-a venit administratorului restaurantului, Italo De Michelis, în urmă cu aproximativ șase ani, când cineva i-a oferit spre vânzare mai multe trufe. Era familiarizat cu ele din Italia, unde se folosesc frecvent în gastronomia locului, și a fost surprins și entuziasmat să afle că și în România se găsesc, motiv pentru care a încercat diferite rețete și a început să le folosească în meniu, preparatele devenind imediat un adevărat succes.

Italo a dezvoltat și o rețetă proprie — ''pate de ficat cu trufe a la San Gennaro'' — preparat care a devenit în timp preferatul clienților.

''Pentru prepararea pateului cu trufe se folosesc carne de porc, ficat de pui, ceapă, țelină și morcov. Carnea de porc se fierbe pe jumătate, legumele se călesc în ulei, după care se adaugă carnea de porc, ficatul de pui, sare, piper și o lingură de capere. După ce s-au fiert împreună, se trece de două ori prin mașina de tocat. În momentul servirii se amestecă cu o linguriță de ulei de trufe, se răzuiește trufă înăuntru, iar pe deasupra trufa se feliază subțire. Se mănâncă cu pâine prăjită și unt'', ne explică rețeta Italo De Michelis. 

El spune că aceasta este rețeta specifică a restaurantului și este atât de apreciată încât se prepară în fiecare zi sau din două în două zile.

Italianul a conceput și un sos universal cu trufe care se folosește la orez, tăiței sau chiar la mușchi de vită cu trufe.

''Într-o tigaie pun o bucată de unt, pentru că aroma de trufe este accentuată de unt, apoi răzuiesc trufa, pun sare, piper, adaug două linguri de smântână, două linguri de parmezan, o lingură de ulei de trufe și fac un sos. Acest sos se folosește pentru orez, tăiței sau mușchi de vită la grătar. Sosul este universal cu trufe, are un gust foarte plăcut'', spune Italo.

El ține să puncteze că aroma de trufe trebuie să fie predominantă, așa că este nevoie de multă grijă pentru a nu amesteca greșit ingredientele.

În bucătăria restaurantului italian San Gennaro se mai gătesc ochiuri cu trufe sau focaccia cu mozzarela și trufe. 

''Preparatele au fost primite bine, pentru că unii au gustat în străinătate și au încercat și la noi și a devenit imediat un succes, mai ales că avem tot timpul anului. Înainte cumpăram mai puțin, acum folosim un kilogram de trufe pe lună, iar vara ajungem și la două kilograme de trufe pe lună. Cantitatea care se folosește pe o porție este de zece grame de trufe, în felii subțiri'', mai spune Italo De Michelis.

La restaurantul din Miercurea Ciuc se folosesc, cu precădere, trufe negre, întrucât acestea se pot congela, spre deosebire de trufele albe, care sunt și mult mai scumpe și care se pot consuma doar proaspete. Dacă un kilogram de trufe negre costă 100 de euro, cel de trufe albe ajunge și la 1.000 euro. Cu toate acestea, fidel gastronomiei italiene, Italo pregătește în timpul toamnei unt cu trufe albe, pe care îl congelează și cu care își desfată clienții în momentele speciale.

''Interesul a crescut permanent de când am introdus în meniu preparatele cu trufe și clienții mereu le solicită. Dar și cei care vin din alte orașe sunt interesați, pentru că aici e o varietate mare de preparate cu trufe față de Brașov sau București. Am fost primii care au introdus în oraș trufele și cred că suntem și cei care vindem mai mult din tot județul, aproape vindem mai multe preparate cu trufe și decât Brașovul'', afirmă italianul.

Trufele au început să fie folosite în România relativ recent, dar acum există o piață consistentă și mare parte din producție, atât cea spontană, cât și cea de cultură, este exportată în toată lumea.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015